Tags: groene stroom, import wind, windenergie
- Dit onderwerp bevat 5 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 3 jaren, 4 maanden geleden door A.L.Coolen.
-
AuteurBerichten
-
20 juli 2021 om 12:58 #131349
Welke heb jij? Deel het met ons. Controleer het via: https://www.hier.nu/groene-stroom-checker.
27 juli 2021 om 23:30 #131561Ik heb blijkbaar geen échte groene stroom, maar grijze? Omdat het wind import is uit het buitenland 🙁 Dat is teleurstellend.
26 augustus 2021 om 10:43 #131689Groene stroom moet een keurmerk krijgen. met het keurmerk groene stroom krijg je belastingteruggaaf van 552 euro. met grijze stroom geen belastingteruggaaf. Belastingteruggaaf voor grijze stroom is fossiele subsidie voor kolen en gas van 4 miljard euro per jaar. deze subsidie voor gas en kolenstroom moet stoppen. En je weet dat je echt groene stroom gebruikt als je belastingteruggaaf ontvangt.
en dat je fossiele gas en kolenstroom gebruikt als je geen belastingteruggaaf ontvangt.26 augustus 2021 om 15:00 #131705Ik heb echte groene stroom zie ik.
Heb mede daardoor ook hier een prachtig uitzicht op tig windmolens, weet inmiddels dat mijn leverancier daar ook bij betrokken is.
Alleen nu staan alle molens stil, niet omdat er geen wind is maar laten we het er op houden dat er wat niet goed is met die enorme reuzen.
Nou ja, wij hebben nog stroom, is het niet van “buiten” dan wel van onze eigen zonnepanelen, maar hoop wel dat die reuzen, omdat ze er toch al staan, snel hun taak hervatten.27 augustus 2021 om 09:51 #131719Omdat de overheid subsidies verstrekt aan bedrijven die “ groene” energie produceren, wordt er door diezelfde bedrijven alles aan gedaan om zo goedkoop “mogelijk groene energie” in te kopen. Hieronder valt ook “ bio-massa”. Hiervoor worden bossen gekapt in Amerika, waarna het hout wordt vermalen en versnippert en met zeer vervuilende schepen over de oceaan naar Europa getransporteerd wordt.Door deze bio- massa te gebruiken als brandstof om in Europa “ groene stroom” te genereren ontvangen energieleveranciers subsidie van de overheid! Met andere woorden: door het vernietigen van bossen in een werelddeel aan de andere kant van de oceaan en door het hierheen te transporteren met vervuilende schepen over een immense afstand om daarna te vernietigen om zogenaamde “ groene stroom” mee op te wekken, ontvangt de consument zogenaamd groene stroom. Tip aan de overheid: voordat je een term bedenkt ( groene stroom/ biomassa) en hieraan subsidie koppelt voor bedrijven, kijk eens hoe dit in de praktijk uitwerkt! Niet zo heel goed dus! En als je dit dan constateerd ( en het gebeurd ondanks deze constatering nog steeds!), doe er dan iets aan !
[Bericht aangepast door moderator ivm overmatig gebruik van hoofdletters. Zie ook onze forumregels]
27 augustus 2021 om 10:21 #131720Als groot niet werkt moet je terug naar klein.
We zijn nu allemaal bezig om via enkele grote ( onderhoudsintensieve en complexe)distributiecentra ( kolencentrales, kerncentrale, windmolenparken) stroom op te wekken en via een ingewikkeld en ontzettend dure infrastructuur te distribueren naar klanten aan de andere kant van het land…. Allemaal onnodig duur en ingewikkeld!
Windmolens zijn duur en onderhevig aan slijtage.de polyester/ glasvezel) wieken slijten door de enorme snelheid aan de tip van de wiek. Ook voor het transport van opgewekte stroom moeten gigantische hoeveelheid kabels gelegd worden om de stroom bij de uiteindelijke gebruiker te krijgen. Mijn idee: “ hou de lijntjes kort!”
Letterlijk en figuurlijk. I.p.v. grote distributiecentra met bergen infrastructuur….. Hou de distributie regionaal ( per dorp of per gemeente), korte lijntjes!
Hou de stroomopwekkers simpel! ( zonnenpanelen hebben geen bewegende delen die slijten!, en als ze op je eigen dak liggen heb je weinig tot geen infrastructuur nodig om de stroom naar jou te krijgen! korte lijntjes!
Sommige gemeentes snappen dit ook en bieden stroom aan via zonnepaneelvelden vlak bij of gesitueerd IN de gemeente zelf!
Ook leasen van deze panelen is een goede optie. hou de lijntjes kort!
Net als het reeds aanwezige gasnetwerk ombouwen zodat het geschikt is om te gebruiken voor waterstof!, zodat de CO2 uitstoot afneemt. Ook weer regionaal! houdt de lijntjes kort !
A.L. Coolen[Bericht aangepast door moderator ivm overmatig gebruik van hoofdletters. Zie ook onze forumregels]
-
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.