Introductie van Gen 1.1 Supercell

De nieuwe Supercell van Forge Battery heeft een indrukwekkende energiedichtheid van 300 wattuur per kilogram. Dit is aanzienlijk hoger dan de huidige standaard, wat resulteert in een grotere actieradius voor elektrische voertuigen. Deze verbetering maakt de Supercell tot een gamechanger in de wereld van elektrische auto's.

Opmerkelijke laadsnelheid

Het meest opmerkelijke aan de Gen 1.1 Supercell is de laadsnelheid. Forge Battery claimt dat de batterij binnen slechts 10 minuten volledig kan worden opgeladen. Dit is sneller dan de meeste smartphones en maakt het gebruik van elektrische voertuigen aanzienlijk praktischer. Bovendien behoudt de batterij van de elektrische auto haar levensduur, ondanks de hoge laadsnelheden.

Innovatieve nanocoating

Deze uitzonderlijke prestaties worden mogelijk gemaakt door een innovatieve nanocoating die Forge Battery heeft ontwikkeld. Deze ultradunne laag wordt aangebracht op zowel de anode als de kathode, wat het gebruik van anodes met een hoog siliciumgehalte mogelijk maakt. Dankzij deze technologie kan de batterij bij hogere spanningen werken en meer lithiumionen opslaan dan traditionele grafiet-anodes.

Voor verschillende voertuigen toepasbaar

De Gen 1.1 Supercell is niet beperkt tot elektrische auto's. Forge Battery richt zich ook op andere toepassingen zoals elektrische vrachtwagens, offroad-voertuigen, motorfietsen, en zelfs luchtvaart- en defensietoepassingen. Dit maakt de Supercell een veelzijdige oplossing voor diverse industrieën.

Toekomstige productieplannen

Forge Battery heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. In 2026 wil het bedrijf starten met grootschalige productie van de Supercells in een nieuwe gigafabriek in Raleigh, North Carolina. Het bedrijf voorspelt dat de productiekosten 20 procent lager zullen zijn dan de huidige industriestandaard, wat verdere voordelen biedt voor zowel consumenten als de industrie. Met de lancering van de Gen 1.1 Supercell staat Forge Battery op het punt om de toekomst van elektrische mobiliteit drastisch te veranderen.

Meer over Elektrisch auto's

  • Jouw feedback
  • 4   0

Geef een reactie