energie opslaan

Zelf energie opslaan is de volgende stap binnen de energietransitie, na de revolutionaire groei van zonnepanelen de laatste jaren. Energieopslag kan met een thuisbatterij, een buurtbatterij, via waterstof en zelfs met de elektrische auto. Hoe ga jij je zonne-energie opslaan?

De thuisbatterij: energie opslaan

Een thuisbatterij is zeer geschikt om energie op te slaan. Maar hoe werkt een thuisbatterij, hoe snel verdien je deze terug, en wat kost een thuisbatterij?

Ontdek alles over thuisbatterijen

Energieopslag met de buurtbatterij

Een buurtbatterij kan energie opslaan voor de hele buurt. Wie plaatst zo’n buurtbatterij en wat moet je er er allemaal voor doen?

Alles over buurtbatterijen

Energie opslaan: elektrische auto

De elektrische auto gebruiken voor energieopslag is een vorm van bidirectioneel laden. Hierbij wordt de batterij van de elektrische auto gebruikt als thuisbatterij en om zelf energie op te slaan.

Lees alles over bidirectionaal laden

Seizoensopslag met waterstof

Energie opslaan in de vorm van waterstof heeft als grootste voordeel dat het seizoenen kan overbruggen. Waterstof is uitstekend geschikt voor grootschalige energieopslag.

Aan de slag met waterstof

Energieopslag in beeld

Nederlands bedrijf lanceert brandveilige, duurzame en recyclebare thuisbatterij

Het Eindhovense ESS4U heeft de innovatieve Qurmit thuisbatterij geïntroduceerd. Deze batterij, gemaakt van duurzame gelbatterij-cellen, biedt een unieke combinatie van veiligheid en milieuvriendelijkheid. Met een recyclebaarheid van 95% en een focus op kwaliteit, vormt de Qurmit een doorbraak in energieopslag. De recyclebare thuisbatterij is ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde partners, waaronder de VDL Groep. Thuisbatterij [...]

Routekaart Energieopslag in 2024

Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) publiceerde in 2023 een nieuwe routekaart voor energieopslag, waarin wordt beschreven welke maatregelen nodig zijn om energieopslag te bevorderen en te integreren in het toekomstige energiesysteem. Deze routekaart heeft betrekking op opslag van elektriciteit, warmte en gassen en loopt tot 2035. Waar staan we nu? Energieopslag [...]

  • Jouw feedback
  • 32   0