De vraag van vorige maand:

Overweeg jij al om een thuisbatterij te kopen?
Er is 1942 keer gestemd.

Nieuwe dingen

Wanneer er iets nieuws op de markt komt, is de algemene tendens vaak om eerst flink weerstand te bieden. Iets nieuws kan lastig zijn en we vinden het vaak ingewikkeld. In Groningen kennen ze de uitdrukking: 'Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet.' Om die boer toch iets te laten eten wat hij niet kent, is tijd nodig. Grappig genoeg lijkt de thuisbatterij echter al niet zo nieuw meer. Slechts 6,5% van de stemmers geeft aan dat ze nooit een thuisbatterij zullen kopen. Of dit komt doordat het idee van nieuwigheid er nog is, is niet onderzocht; dat blijft dus koffiedik kijken.

Steeds meer mensen tonen interesse in de thuisbatterij

9,2% van de stemmers geeft aan al een thuisbatterij te hebben gekocht of besteld. Het is natuurlijk mooi dat deze mensen al volop kunnen profiteren van hun eigen opgewekte zonnestroom. Daarnaast geeft 19,5% van de stemmers aan zeker interesse te hebben, omdat ze graag hun eigen stroom zouden willen gebruiken.

We blijven Nederlanders

Hoewel de stemming over het algemeen positief is ten opzichte van de thuisbatterij (93,5%), blijven we toch afwachtend. Subsidie voor een thuisbatterij klinkt natuurlijk aantrekkelijker dan het volledige bedrag zelf betalen. Verder vindt het grootste deel van de stemmers (33,1%) dat de batterij eerst meer energie moet kunnen opslaan.

Moraal

We kijken positief naar de ontwikkelingen rondom de thuisbatterij, mits die ontwikkelingen een beetje opschieten en de batterij meer capaciteit krijgt. En we willen graag! Maar het mag natuurlijk niet te veel kosten, wat ook heel begrijpelijk is. Het leven is immers al duur genoeg.

Meer over energieopslag

Overweeg jij al om een thuisbatterij te kopen nieuw

Wil je je ook abonneren op de nieuwsbrief? Klik hier

  • Jouw feedback
  • 0   0

Geef een reactie