Hoe werkt de energieschutting

De energieschutting is uit aluminium stroken opgebouwd en erg duurzaam. De energieschutting haalt energie uit de buitenlucht en zonneschijn. Vanaf de schutting gaan twee leidingen de grond in richting een warmtepomp, deze regelt vervolgens de toevoer van warm water naar de CV. Naast een flinke gasbesparing doet de energieschutting dit ook nog eens in stilte. Dit in tegenstelling tot een warmtepomp met buitenunit, deze maakt wel veel lawaai.

Thermodule

Het is een soort thermodule, een aluminium profiel dat warmte uit de buitenlucht haalt. Hier loopt een buisje met antivriesmiddel doorheen, zodat het water in de winter niet bevriest. Zodat ook in de winter het huis verwarmt wordt. In een aangepaste vorm bleken deze thermodules ook toepasbaar wat uitgroeide tot deze schutting.

Kosten energieschutting

De aanschaf van de 6 meter lange schutting en een warmtepomp waarmee je helemaal van het gas af kan in een goed geïsoleerde woning. Komt uit op ongeveer 10.000 euro. Inclusief zonnepanelen komt daar nog een paar duizend euro bij. Minder geïsoleerde huizen kunnen voor een hybride opstelling gaan. Met 4 meter schutting bespaar je tot 60 procent aan gas. Inmiddels zijn bij ruim 35 klanten al schuttingen geplaatst en een groot aantal bestellingen binnengekomen waardoor er gezocht wordt naar een grotere bedrijfsruimte om zo aan de vraag te voldoen.

Toekomst energieschutting

Bert is al bezig met een toevoeging voor de energieschutting. Een buis die vanaf de energieschutting 10 meter de grond in gaat om zo warmte op te slaan. Hierdoor wordt de schutting nog duurzamer door warmte op te slaan voor momenten waarop het nodig is.

Bron:  VITbouw

Energieschutting, een innovatie?

Meer over energie besparen

Geef een reactie