26e Klimaattop in Glasgow
De Klimaattop duurt van 31 oktober tot en met 12 november. De 195 deelnemende landen proberen in deze periode overeenstemming te bereiken over de maatregelen die nodig zijn, zowel op landelijk niveau als op wereldwijd niveau. Premier Rutte geeft op 1 en 2 november een speech. Ook de Verenigde Staten zal weer actief aanwezig zijn, nu President Biden de scepter zwaait. Op onze website houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens de 26e klimaattop.
Doelstelling duidelijk, geen saamhorigheid
Het doel mag dan duidelijk zijn, de uitstoot van schadelijke emissies halveren en de opwarming van de aarde beperken tot 1,5 graad, de weg naar deze doelen toe leidt echter al sinds de start van de klimaatbijeenkomst tot onenigheid. Vooral tussen rijke en armere landen mist er saamhorigheid. Belangrijkste knelpunt hierbij is, zoals zo vaak “geld”. Zolang men op zoek blijft naar een financiële prikkel, is het maar de vraag hoe groot het besef van klimaatverandering echt is doorgedrongen.
Zorgen om klimaatverandering
Op de vraag aan onze lezers of zij zich zorgen maken om klimaatverandering gaf ruim 39% aan zich echt zorgen te maken en gaf aan dat de verduurzaming niet hard genoeg gaat. Ruim 26% denkt dat we al veel te laat zijn om het tij te keren. Slechts 11% ziet het nog wel zitten en denkt dat we de klimaatdoelen nog gaan halen. Opvallend genoeg zegt bijna 23% van de bezoekers niet te geloven in klimaatverandering. Er stemden in totaal 6099 mensen. Lees het slotakkoord in Glasgow
Deze poll is gesloten.
Maak jij je zorgen over klimaatverandering?
Bron: Klimaattop Glasgow
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.